2babywoods.nl_Blogheader.png

Oké, je hebt gekozen voor een wancommode voor je babykamer. Maar wat nu, hoe handje hem op? Hier vijf handige tips om hem op een veilige manier aan de muur te monteren.

Wat heb je nodig? De 4 meegeleverde pluggen, bouten en ringen., accuboor, stofzuiger, rolmaat en de aanstaande moeder en een paar extra handen.   

1. Kies een Stevige Muur

Kies een stevige muur uit waar de commode met hangen het lieft een draagmuur. Lees hier hoe je dat checkt. 

2. Bepaal de hoogte

Bepaal de hoogte van de commode. Hier gaat het erom dat als je je baby op het aankleed kussen van de commode legt je ellebogen een hoek van 90 graden hebben. Maar hoe doe je dat? Ga met je rug tegen de muur staan en teken de onderkan van je ellebogen af. Ga dan 7 cm omlaag en dan heb je de lijn waar je de klep van de wandcommode wilt hebben. Teken twee lichte streepjes met potlood. Let wel op of je met je schoenen of blote voeten staat. Meten met schoenen met hakken is geen goed idee. Op deze manier sta je met een rechte rug achter de commode. Omdat je je baby vaak op deze plek neerlegt is het zeker van belang dat de commode op de juiste hoogte hangt. 

3. Teken de boorgaten af

Teken de boorgaten af. Dit gaat het makkelijkste als je met zijn tweeen bent. Klap de wandcommode uit en mik de onderkant op de denkbeeldige lijn die je net gemaakt hebt. Teken nu de 4 boorgaten met potlood af.

4. Boor de gaten voor

Boor met een accuboor de gaten in de muur waar de pluggen in komen. Pas hierbij op  dat je geen leidingen raakt.en stop de pluggen erin. Een stofzuiger is wel handig ook om direct het boorstof op te zuigen. Gebruik de vier pluggen bouten en ringen die bij de commode geleverd zijn. Die zijn precies op maat waardoor het ophangen gemakkelijk gaat. 

5: Hang de commode op 

Gum de potlood strepen van je muur. Doe de ring om de bout, en draai hem in de plug. Wel met de commode ertussen hé :) En doe dit 4 keer. 

Violá de wandcommode hangt. Wens je veel omkleed plezier toe. En als je de commode hangt vindt ik het heel tof als je een foto stuurt voor ons Lookbook. 

In de toekomst vindt je ook een filmpje hoe je het precies allemaal moet doen. Maar hopelijk kun je hier alvast een stuk verder mee komen.

 

© 2017 - 2018 Babywoods | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel